Return to Stories
Let's Move Beyond

Let's Move Beyond

Cathay Pacific lanceert nieuwe brandcampagne om één van ‘s werelds grootste service brands te worden

Cathay Pacific introduceert met “Move Beyond” een nieuwe brandcampagne die mensen vooruit wilt helpen in het leven door hen te verbinden aan belangrijke mensen, plekken en ervaringen.

Rupert Hogg, CEO van Cathay Pacific: "In de afgelopen zeven decennia zijn we uitgegroeid tot één van 's werelds meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen. Nu willen we daar nog een schepje bovenop doen door ook één van' s werelds grootste service brands te worden."

 

MOVE BEYOND IS EEN OPROEP TOT ACTIE

"Move Beyond is onze call-to-action", zegt Rupert. "We willen denken vanuit ambitieus leiderschap en de weg naar vooruitgang inzetten. Move Beyond vertegenwoordigt onze voortdurende inzet om een persoonlijke service te leveren en om nooit stil te staan."

De nieuwe brandcampagne toont aan hoe vastberaden de luchtvaartmaatschappij is om uit te dagen wat als 'standaard' of 'verwacht' wordt beschouwd; om verder te gaan en het allerbeste te zijn. Door deze ambitie na te streven, kan Cathay Pacific een level van service en klantervaring bereiken dat ervoor zorgt dat de luchtvaartmaatschappij bij ’s werelds beste service brands behoort.

 

ONZE WAARDEN – ATTENT, VOORUITSTREVEND EN DOORZETTINGSVERMOGEN

Attent, vooruitstrevend en doorzettingsvermogen, dat zijn de drie kernwaarden die er het meeste toedoen bij Cathay Pacific. De klanten van Cathay Pacific ontvangen een superieure ervaring tijdens elke stap van hun reis.

  • Attent – om iedereen te respecteren en te verzorgen, waar ze ook vandaan komen of naar toe gaan, behandel ze zoals jij zelf ook behandeld wilt worden. Cathay Pacific gaat tot het uiterste om ze te begrijpen en te helpen tijdens hun reis door het leven.
  • Vooruitstrevend – geïnspireerd door dynamisch thuisbasis van Cathay Pacific, Hong Kong en de Aziatisch-Pacifische regio, brengt Cathay Pacific een moderne en vooruitstrevende houding en ideeën over tot de klant, op een simpele manier.
  • Doorzettingsvermogen – geven van vertrouwen aan de klant met positiviteit en vastberadenheid. 

 

CATHAY PACIFIC GAAT VERDER VOOR KLANTEN

Cathay Pacific wil haar reizigers zoveel mogelijk persoonlijke erkenning en een gevoel van zorg en betrouwbaarheid bieden tijdens de hele reiservaring.

Om dat te verwezenlijken, introduceerde de maatschappij nieuwe stoelen, zorgde ze voor Wi-Fi in het grootste deel van de langeafstandsvloot, breidde ze het aanbod van Food en Beverages uit in alle klassen en lanceerde ze een upgrade van het digitale platform om klanten meer controle te geven over hun reis. Volgens de luchtvaartmaatschappij staan er in de komende maanden nog meer vernieuwingen op het programma.

Naast één van de jongste vloten ter wereld, voortdurende netwerkgroei, digitale verbeteringen en de heropening van een stijlvolle Cathay Pacific signature lounge in Shanghai Pudong, introduceert de luchtvaartmaatschappij de komende maanden een schat aan nieuwe entertainment-content aan boord. Daardoor zal de Cathay-groep het grootste aanbod aan films, tv- en audioprogramma’s van alle Aziatische luchtvaartmaatschappijen hebben.

Ook lanceert Cathay Pacific later dit jaar een nieuwe Business Class-ervaring als aanvulling op de nieuwe Business-Class maaltijden op langeafstandsvluchten.

Wegens grote vraag, kunnen klanten ook uitkijken naar de terugkeer van Betsy Beer, het ambachtelijke bier dat speciaal is gebrouwen om er op 35.000 voet hoogte van te genieten.

 

DE GEEST VAN VOORUITGANG

Het verhaal van Cathay Pacific heeft altijd gesteund op innovatie en ambitie. Door de geschiedenis heen heeft de luchtvaartmaatschappij de grenzen verlegd van verre reizen, betrad ze als eerste nieuwe markten en verbond ze Hongkong rechtstreeks met belangrijke bestemmingen over de hele wereld.

Recent kende Cathay Pacific-groep ook een grote uitbreiding met 12 nieuwe routes sinds 2018, in combinatie met de komst van de nieuwe, technologisch geavanceerde Airbus A350-vliegtuigen en een reeks klantgerichte verbeteringen.

"Het maakt niet uit hoe ver we zijn gekomen, het gaat erom hoe ver we zullen gaan", zegt Rupert.

Het is precies die geest van vooruitgang die gedeeld wordt door de mensen van Cathay Pacific, hun klanten, hun hub en de mensen in Hong Kong.

Dat is Move Beyond.
 

Fact Sheet: https://news.cathaypacific.com/move-beyond-fact-sheet

Contacteer ons
Kawai Wong PR & Social Media Manager, Cathay Pacific
Kawai Wong PR & Social Media Manager, Cathay Pacific