Return to Stories

Cathay Pacific en Dragonair introduceren Self Service Bag Drop op Hong Kong International Airport

Cathay Pacific Airways en Dragonair hebben een nieuw Self Service Bag Drop systeem geïntroduceerd op Hong Kong International Airport. Dit systeem zal de check-in ervaring van de passagiers van de twee maatschappijen nog meer verbeteren.

Met de Self Service Bag Drop-units hebben passagiers de mogelijkheid om zelf hun bagage in te checken. Het self-service proces omvat het printen van de bagagelabels, het labelen van de bagage en de bagage doorsturen naar de eindbestemming. Passagiers die al hebben ingecheckt, hetzij online, bij de check-in balie op de luchthaven of via de self-serviec check-in kiosks, kunnen hun bagage nu zelf doorsturen via de Self Service Bag Drop-units. Hierdoor besparen ze tot ongeveer de helft in tijd van de normale procedure ten opzichte van het staan in de wachtrij bij de check-in balies. Het nieuwe systeem zal leiden tot een soepeler en sneller check-in procedure.

Vanaf 1 april zijn er vijf Self Service Bag Drop machines in gebruik genomen bij Cathay Pacific balies in Area C op Hong Kong International Airport, en vier machines bij Dragonair balies in Area H. In deze eerste fase zal de service beschikbaar zijn op bepaalde routes vanaf Hongkong, waaronder Bangkok, Kuala Lumpur en Singapore voor Premium Economy en Economy Class passagiers op Cathay Pacific en Chiang Mai, Fukuoka, Kota Kinabalu, Okinawa, Penang en Phuket voor Economy Class passagiers op Dragonair. Beide luchtvaartmaatschappijen zullen nauw samenwerken met Airport Authority Hong Kong om de Serlf Service Bag Drop service in meerdere fases uit te breiden naar meer routes.

Cathay Pacific en Dragonair streven er altijd naar om de beste reiservaring aan hun passagiers te geven, zowel op de grond als in de lucht. De trend om meer controle over de verschillende fases van hun eigen reis te hebben groeit bij passagiers en deze Self Service Bag Drop service geeft hen een eenvoudige, gecontroleerde en efficiënte ervaring.

Deze nieuwe faciliteit op Hong Kong International Airport staat in lijn met een wereldwijde trend om self-service faciliteiten op luchthavens te introduceren. Na de introductie in Hongkong zullen Amsterdam en Singapore de eerstvolgende bestemmingen van Cathay Pacific zijn waar de Self Service Bag Drop faciliteiten voor passagiers worden geïntroduceerd.