Return to Stories
Zes verborgen parels voor je volgende reis naar Azië

Zes verborgen parels voor je volgende reis naar Azië

Naast de dagelijkse, rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Hongkong, vliegt de 5-sterren maatschappij Cathay Pacific naar maar liefst 29 bestemmingen in Zuidoost-Azië. Natuurlijk staan de bekende hotspots zoals Bali en Bangkok op de lijst, maar er staan ook heel wat verborgen parels op, die waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen. Wij zetten de 6 meest onbekende bestemmingen op een rijtje en laten je zien waarom Hongkong niet per se je eindstation hoeft te zijn. 

1. Grenzeloos actief genieten in Cebu 

Het Filipijnse eiland Cebu is een paradijs voor strand- en natuurliefhebbers. Onderneem een trektocht naar het hoogste punt van het eiland, Osmena Peak of breng een bezoek aan de adembenemende Kawasan Falls in een weelderige jungle. Hou je van actie? Ontdek dan via canyoning de watervallen al zwemmend, klimmend en springend. Achteraf kun je uitrusten op een van de parelwitte stranden. 

Cathay Pacific Airways biedt 14 keer per week rechtstreekse aansluiting tussen Hongkong en Cebu.

2. Autoparadijs in Nagoya

Nagoya is een welvarende stad in Japan, bekend om zijn mooie parken, industrie en historische bezienswaardigheden zoals het imposante kasteel van Nagoya. Ben je altijd al gefascineerd geweest door auto’s? Dan ben je in Nagoya, de thuisbasis van Toyota, op de juiste plaats en mag een bezoek aan het Toyota Automobile Museum niet ontbreken. 

Cathay Pacific Airways biedt 14 keer per week rechstreekse aansluiting tussen Hongkong en Nagoya.

3. Culturele en culinaire prikkels in Busan 

Busan is de op een na grootste stad van Zuid-Korea en geniet van een spectaculaire ligging tussen de bergen en de zee, uitkijkend op Japan. Je kunt er op de Jagalchi vismarkt je smaakpapillen prikkelen met vrijwel elk denkbaar zeewezen of een wandeling maken door het kleurrijke cultuurdorp Gamcheon. Naar de film gaan staat waarschijnlijk niet op je to-dolijstje, maar breng toch zeker een bezoek aan het moderne Busan Cinema Center. 

Cathay Pacific Airways biedt 7 keer per week rechtstreekse aansluiting tussen Hongkong en Busan.

 4. Perfecte tussenstop in Surabaya 

Surabaya ligt op de populaire route naar de actieve vulkaan Mount Bromo op het Indonesische eiland Java en vormt een ideale tussenstop. Ontdek de sterke Nederlandse invloeden in het straatbeeld van Surabaya, rust even uit in een van de vele hostels, geniet van de typische Indonesische keuken en proef zeker het lekkere ijs van het oudste ijssalon van Surabaya, Zangrandi. 

Cathay Pacific Airways biedt 7  keer per week rechstreekse aansluiting tussen Hongkong en Surabaya.

5. Op en top cultuur in Yangon 

Trek je eropuit in Myanmar? Sla Yangon, het commerciële en artistieke centrum, dan zeker niet over. De absolute must see is de Shwedagon Pagode, een belangrijke boeddhistische tempel die bedekt is met 50.000 kilo bladgoud, die 98 meter hoog is en die meer dan 2500 jaar oud is. Heb je nog tijd over? Stap dan op en af de Circle Train en ontdek drie uur lang alle hoekjes en kantjes van de stad en ervaar hoe de locals de trein gebruiken als een soort van rijdende markt. 

Cathay Pacific Airways biedt 11 keer per week rechstreekse aansluiting tussen Hongkong en Yangon.

6. Panda’s spotten in Chengdu

Bij een Chinese miljoenenstad denk je niet snel aan veel groen, maar in Chengdu zul je versteld staan. Met veel open ruimtes en groene zones werd de stad niet voor niets verkozen tot tweede meest leefbare stad in China. Dierenliefhebbers kennen de Chengdu veelal vanwege het Panda Breeding Center. Hier worden panda’s gefokt om hun uitsterven tegen te gaan. Een bezoekje breng je best vroeg in de ochtend als de panda’s het actiefst zijn.

Cathay Pacific Airways biedt 25 keer per week rechstreekse aansluiting tussen Hongkong en Chengdu.

Story image