Return to Stories

ProductIP wint de Cathay Pacific China Business Award 2017 en Reconergy wint Hong Kong Shooting Star


Maarten van der Dussen heeft gisteravond namens ProductIP de Cathay Pacific China Business Award in ontvangst genomen tijdens de 21e editie van het event op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. De China Business Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Nederlands bedrijf, dat succesvol zaken doet in China. De China Business Award werd georganiseerd door Cathay Pacific Airways, Netherlands China Business Council (NCBC) en Netherlands Hong Kong Business Association (NHKBA).

ProductIP wint Cathay Pacific China Business Award

De jury was onder de indruk van de inzending van ProductIP. Het bedrijf timmert hard aan de weg en verstevigd de relatie tussen Nederland en China. Ook zorgen zij voor kennisopbouw, kwaliteitsbewustzijn en werkgelegenheid in China. “ProductIP doet iets unieks in China en dat is niet gemakkelijk. Het is voor de Europese markt een grote uitdaging wat betreft wet- en regelgeving als je met producten in China werkt en daar biedt ProductIP een geweldige mogelijkheid voor. Ze hebben in een vrij korte tijd een mooi bedrijf neergezet en dat is indrukwekkend,” aldus de juryleden.

ProductIP voorziet retail, handel en fabrikanten van complete kennis en oplossingen op het gebied van Product Compliance Management voor de producten die zij in China en andere landen inkopen voor de Europese markt. Het web-based ProductIP collaboration platform wordt gebruikt om aan klanten en autoriteiten te onderbouwen dat een product voldoet aan relevante klantvereisten en regelgeving. ProductIP is opgericht in 2008 door Maarten van der Dussen en Caspar ter Horst. Zij merkten dat er een toenemende behoefte ontstond aan efficiëntere manieren om productcontrole te beheren. Dit komt vooral door de toenemende nadruk op naleving en een toenemende vraag van de consument naar veilige, gezonde en milieuvriendelijke producten uit een duurzame toeleveringsketen. De oprichters combineren meer dan 50 jaar ervaring in wetgevende en nalevingskwesties op het gebied van industriële en consumentenproducten.

Reconergy wint Hong Kong Shooting Star

Consul-generaal in Hongkong Annemieke Ruigrok heeft de Hong Kong Shooting Star overhandigt aan Reconergy oprichter Tom Uiterwaal. Reconergy heeft sustainability hoog in het vaandel staan. Uiterwaal sprong in op de mogelijkheden die hij zag om de gebruikte kookoliën voorraad van Azië te verbinden met de ontwikkeling van de biodiesel industrie in Europa. Als een van de eerste pioniers in het inkopen en exporteren van deze gebruikte kookolie van Azië naar Europa heeft Uiterwaal 5 jaar geleden zijn eigen bedrijf Reconergy opgezet. Niet alleen is het omzetten van deze afval voedingsstoffen naar biodiesel een goede ontwikkeling voor het milieu (zeer sterke vermindering van het broeikaseffect), maar door het inkopen van deze gebruikte kookoliën tegen een eerlijke prijs zorgt Reconergy er mede voor dat deze niet meer wordt doorverkocht aan kleine goedkope restaurants voor hergebruik in hun keukens wat de gezondheid van vele Aziaten ten goede komt. Reconergy heeft hiermee een nieuwe markt ontwikkeld die positief werkt voor zowel Oost als West en tevens illegale praktijken terugdringt. Reconergy heeft alweer nieuwe ijzers in het vuur om ook de plastic voorraad van Hongkong aan te pakken. Hun Waste-to-Energy missie is nog maar net begonnen.