Return to Stories
'Change for Good' zamelt € 700.000 in om onderwijs voor kinderen te verbeteren

'Change for Good' zamelt € 700.000 in om onderwijs voor kinderen te verbeteren

Cathay Pacific Airways en het Hongkongs comité voor UNICEF (UNICEF HK) laten weten dat de ‘Change for Good’ (CFG) in-flight inzamelactie in totaal 6,77 Hongkongse dollar, ruim 700.000 euro, opgebracht heeft in 2019. 

Passagiers die meereizen met Cathay Pacific worden aangemoedigd om het overgebleven wisselgeld – in welke munteenheid dan ook – te doneren aan ‘Change for Good’. De inzamelactie werd opgestart om het leven van kwetsbare kinderen wereldwijd te verbeteren. Een derde van de opbrengst van ‘CFG’ is ingezet om de UNICEF-scholen in Azië te steunen, een initiatief om het recht van kinderen op onderwijs te beschermen. 

Overal ter wereld verstoort de coronapandemie de lokale onderwijssystemen. Maar in de regio Oost-Azië en de Stille Oceaan zijn meisjes bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen hiervan. Velen van hen hebben tijdens de sluiting van scholen slechts beperkt toegang tot afstandsonderwijs en zijn minder geneigd om terug te keren naar de klaslokalen zodra de scholen weer opengaan. Geschat wordt dat meer dan 1,2 miljoen meisjes de school zouden verlaten als gevolg van COVID-19. UNICEF en haar partners werken eraan om ervoor te zorgen dat alle kinderen toegang hebben tot afstandsonderwijs onder meer via online, tv, radio en zelfstudiepakketten. De opbrengst van ‘CFG’ zal ook het werk van UNICEF ondersteunen om kinderen te laten leren in het kader van de pandemie. UNICEF voert ondertussen campagne om meisjes aan te moedigen hun studie voort te zetten na de pandemie. 

Augustus Tang, Chief Executive Officer van Cathay Pacific: "Ik wil onze passagiers bedanken voor hun vrijgevigheid in het ondersteunen van het programma door de jaren heen. Hoewel het de laatste tijd voor iedereen een moeilijke periode is geweest, ben ik blij dat we allemaal samen zijn kunnen komen om UNICEF HK en het onschatbare werk dat de organisatie uitvoert met deze inspanningen te steunen. We werden dit jaar met veel uitdagingen geconfronteerd en daarom is het belangrijk dat we deze initiatieven ondersteunen, zodat onze inspanningen om kinderen te helpen zo effectief mogelijk zijn. Cathay Pacific blijft zich inzetten om het leren van kinderen in deze moeilijke tijden te blijven ondersteunen.”

Mevrouw Judy Chen, voorzitter van UNICEF HK: "De meest kwetsbare kinderen ter wereld worden extra hard door de pandemie getroffen en worden geconfronteerd met een crisis zonder weerga. Wij waarderen de voortdurende steun van Cathay Pacific om meer kinderen het recht te geven om te leren en wij kijken ernaar uit om kinderen in nood via verschillende kanalen hoop te geven.”

In het kader van het CFG-programma wordt ook een deel van de opbrengst aan de Cathay Pacific Wheelchair Bank gedoneerd, die in 1996 is opgericht om de mobiliteit van kinderen met ernstige neuromusculaire ziekten in Hongkong te verbeteren. Cathay Pacific heeft tijdens de pandemie ook actief steun verleend aan het lokale noodprogramma van UNICEF HK 'hygiëne voor elk kind'. Een grote groep vrijwilligers van Cathay Pacific heeft zich aangesloten bij het vrijwilligersteam van UNICEF HK, dat de gezinnen in nood helpt om het bewustzijn over hygiëne te vergroten.