Return to Stories

Cathay Pacific voert eerste non-stop verbinding van Brussel naar Hongkong uit

Cathay Pacific voert eerste non-stop verbinding van Brussel naar Hongkong uit

 

Nieuwe service beantwoordt aan toenemende zakelijke en recreatievraag en geeft klanten meer opties en flexibiliteit

Cathay Pacific heeft vandaag zijn allereerste non-stop vlucht van Brussel naar
Hongkong verzorgd. De enige non-stop dienst die de Belgische hoofdstad met de dynamische thuisstad van de luchtvaartmaatschappij verbindt. Vlucht CX338, vertrok stipt om 13.10 u met een volledige passagiersbezetting uit Brussel.

In de aanloop naar het vertrek van vlucht CX338 vond bij de gate een plechtigheid plaats om deze mijlpaal te vieren.

De passagiers werden getrakteerd op een traditionele Chinese leeuwendans en een dimsum kookdemonstratie. Daarna mochten Cathay Pacific General Manager Europe James Ginns en Brussels Airport Company CEO Arnaud Feist het lint doorknippen en de taart snijden. Ook Kris Peeters, Vice-Eerste Minister en Minister van Economie, en Shirley Lam, Bijzonder Vertegenwoordiger voor Economische en Handelsaangelegenheden van Hongkong bij de Europese Unie, namen deel aan de festiviteiten.

James Ginns, Cathay Pacific General Manager Europe, verklaarde: "We engageren ons om onze passagiers meer keuze en flexibiliteit te bieden en deze nieuwe non-stop verbinding van Brussel naar Hongkong getuigt hiervan. In 2018 breiden wij ons netwerk uit naar nieuwe bestemmingen in en buiten Europa. We zijn trots dat we als eerste stap Hongkong, het hart van Azië, kunnen verbinden met Brussel, het hart van Europa."

Als antwoord op de toenemende vraag van zowel zakelijke als vakantiereizigers verzorgt Cathay Pacific de nieuwe verbinding viermaal per week met de technologisch geavanceerde Airbus A350-900, uitgerust met de nieuwste stoelen van de maatschappij in Business, Premium Economy en Economy class en het neusje van de zalm in inflight entertainment. Het toestel heeft ook wifi, zodat de passagiers tijdens hun reis geconnecteerd kunnen blijven.

Dankzij de befaamde service van Cathay Pacific kunnen de passagiers zeker zijn van een superieure ervaring op weg naar bestemmingen in Azië en het zuidwesten van de Pacific via de hub van de maatschappij in Hongkong.

Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company, legt uit: "Met vorig jaar al 50.000 reizigers tussen België en Hongkong heeft de directe route naar Hongkong een enorm potentieel om Belgische toeristen de unieke cultuur te laten ontdekken van Hongkong, waar Oost en West elkaar ontmoeten. Hongkong is ook de favoriete bestemming van zakenreizigers, dankzij zijn makkelijke aansluitende verbindingen met Azië en Australië."

Het vluchtplan van de verbinding van Cathay Pacific tussen Brussel (BRU) en Hongkong (HKG), vanaf 25 maart 2018, is als volgt (plaatselijke tijden):

Vluchtnummer

Van

Naar

Vertrek/aankomst

Vliegdagen

CX 339

HKG

BRU

0035/0655

Di, Do, Za, Zo

CX 338

BRU

HKG

1310/0655

Di, Do, Za, Zo

 

Over de Cathay Pacific Group

Cathay Pacific is een in Hongkong gebaseerde luchtvaartmaatschappij die passagiers- en vrachtdiensten aanbiedt naar ongeveer 200 bestemmingen overal ter wereld, met een ultramoderne vloot van meer dan 140 breedrompvliegtuigen. Cathay Dragon is een dochter in vol eigendom van Cathy Pacific. De maatschappij verzorgt verbindingen met bestemmingen overal in Azië, waaronder meer dan 20 steden op het Chinese vasteland. Cathay Pacific is een stichtend lid van de oneworld global alliance, waarbij ook Cathay Dragon zich heeft aangesloten. Bezoek voor meer informatie www.cathaypacific.com.

Over Brussels Airport Company

Brussels Airport is een van de grootste luchthavens van Europa, met jaarlijks 24,8 miljoen passagiers en 536.000 ton vracht. Brussels Airport verbindt de hoofdstad van Europa met 238 bestemmingen wereldwijd, bediend door 76 verschillende luchtvaartmaatschappijen. (cijfers 2017)

Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers en heeft ook het grootste aanbod van goedkope vluchten van België.

Brussels Airport is het tweede belangrijkste economische groeicentrum van België, met 60.000 directe en indirecte banen.

Brussels Airport wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25 procent) en een consortium van privé-investeerders (75%).

Volg @brusselsairport op Twitter of op www.facebook.com/brusselsairport