Return to Stories

Cathay Pacific lanceert non-stop service naar Brussel, Kopenhagen en Dublin in zomer 2018

Nieuwe directe verbindingen naar drie van Europa’s meest bruisende hoofdsteden brengt ongekende mogelijkheden naar Hongkong

Van ongeëvenaard gemak voorzien

Cathay Pacific gaat door met het uitbreiden van de directe verbindingen tussen Europa en Hongkong. Vanaf de zomer van 2018 zal de airline baanbrekende non-stop routes lanceren tussen Hongkong en Brussel, Kopenhagen en Dublin, wat het netwerk van de airline verder versterkt en nieuwe handels- en toerisme mogelijkheden brengt tussen Azië en Europa.
Cathay Pacific Chief Executive Officer Rupert Hogg zegt dat deze aangekondigde routes de vraag van klanten beantwoordt voor directe vluchten naar deze populaire steden. Daarnaast geeft het Europese passagiers gemakkelijke toegang tot belangrijke bestemmingen in Azië en de Southwest Pacific via hun thuishaven in Hongkong.

“Wij zijn erg blij om de enige directe vluchten tussen Hongkong en Brussel, Kopenhagen en Dublin aan te bieden. Dit zijn allemaal fantastische bestemmingen en zijn erg aantrekkelijk voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers wereldwijd. We hebben naar de behoefte van onze klanten voor meer opties en meer flexibiliteit geluisterd en hebben gereageerd door directe luchtverbindingen met deze geweldige steden te maken,” aldus de heer Hogg.

“Met de groei van ons bereik naar nieuwe bestemmingen die nog niet met Hongkong zijn verbonden versterkt het de status van de stad als Azië’s grootste internationale hub en stelt ons in staat om nieuwe en belangrijke bronnen van inkomsten vast te leggen."

Na de recente lancering van Cathay Pacific’s diensten naar Gatwick, Madrid, Tel Aviv en Barcelona blijft de luchtvaartmaatschappij groeien in Europa. Met de aanvang van de nieuwe routes zal het netwerk van de airline 15 Europese steden bevatten die direct met Hongkong worden verbonden.

Verhoogd niveau van comfort aan boord

Cathay Pacific’s long-haul vloot is gemiddeld maar vijf jaar oud en daarmee één van de jongste in de industrie. Op de drie nieuwe routes zal geopereerd worden met Cathay Pacific’s state-of-the-art Airbus A350-900 toestel met de nieuwste stoelen en het nieuwste cabine design dat uitzonderlijk goed wordt ontvangen door klanten van de airline. Alle vluchten naar Brussel, Kopenhagen en Dublin zijn uitgerust met het verbeterde inflight entertainmentsysteem en Wi-Fi aan boord.

Cathay Pacific heeft op dit moment 18 van de 22 bestelde A350-900s in gebruik; de laatste vier toestellen zullen voor het einde van 2017 geleverd worden. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij 26 van het grotere A350-1000 type gepland staan om vanaf 2018 aan de vloot te worden toegevoegd. Deze milieuvriendelijke en brandstofefficiënte vliegtuigen maken het voor Cathay Pacific mogelijk om nieuwe markten te openen die nog niet direct met Hongkong worden verbonden.

James Ginns, Cathay Pacific’s Regional General Manager Europe, reageert: “Na de succesvolle lancering van onze meest recente routes naar Europa zoals Barcelona, Madrid en London Gatwick, toont de toevoeging van Brussel, Kopenhagen en Dublin onze toewijding aan de regio en ons vertrouwen in ons merk en product.

“De bruisende steden Brussel, Kopenhagen en Dublin stellen Cathay Pacific in staat hun diensten te bieden aan een aantal van de grootste onaangeroerde markten tussen Europa en Hongkong. Deze nieuwe bestemmingen zullen ongetwijfeld nieuwe klanten aantrekken die binnenkort de beroemde, persoonlijke gastvrijheid waar Cathay Pacific bekend om staat zullen ervaren aan boord van onze state-of-the-art A350 toestellen.

“Met verbeterde producten, Wi-Fi aan boord en geavanceerde technologieën om onze klanten te helpen ontspannen en optimaal te genieten van hun lange reis, blijven we ons inzetten om onze klanten een ‘Life Well Travelled’ te bieden.”

Details van de nieuwe Brussel service vanaf 25 maart 2018 zijn als volgt (lokale tijden):

Flight no

From

To

Departure/Arrival

Days of operation

CX 339

HKG

BRU

0035/0655

Tue, Thu, Sat, Sun

CX 338

BRU

HKG

1310/0655

Tue, Thu, Sat, Sun

Details van de nieuwe Dublin service vanaf 2 juni 2018 zijn als volgt (lokale tijden):

Flight no

From

To

Departure/Arrival

Days of operation

CX 307

HKG

DUB

0050/0645

Mon, Wed, Thu, Sat

CX 306

DUB

HKG

1155/0705

Mon, Wed, Thu, Sat

DDetails van de nieuwe Kopenhagen seizoens-service vanaf 2 mei tot 12 oktober 2018 zijn als volgt (lokale tijden): 

Flight no

From

To

Departure/Arrival

Days of operation

CX 227

HKG

CPH

0110/0630

Mon, Wed, Fri

CX 226

CPH

HKG

1355/0635

Mon, Wed, Fri

Opmerking: Vluchtnummers en planning kunnen veranderen zonder voorafgaande kennisgeving.​.

 

Bestemmingen

Brussel

Het kosmopolitische Brussel is het administratieve en financiële hart van België en de feitelijke hoofdstad van de Europese Unie. Daarnaast is de stad beroemd om haar prachtige parken, architectuur en een verscheidenheid aan culturele trekpleisters. Cathay Pacific zal vanaf 25 maart 2018 beginnen met een vier-wekelijkse service naar de Belgische hoofdstad.

Kopenhagen
Beschouwd als de coole hoofdstad van Scandinavië is Kopenhagen een opkomende, eco-vriendelijke metropool met een gezellig dorpsgevoel en een adembenemend mooie haven. Het thuis van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen is op meerdere gelegenheden benoemd als ‘s werelds meest bewoonbare stad. Het culturele hart van Denemarken zal worden bediend met een drie-wekelijkse seizoens-service tussen 2 mei en 12 oktober 2018.

Dublin
Vereeuwigd in de werken van auteur James Joyce, is de steeds veranderende Ierse hoofdstad bekend als één van Europa's grote sport-, muziek- en uitgaanscentra. Het staat ook bekend als een van ’s werelds meest innovatieve steden en is een global hub voor het leasen en financieren van vliegtuigen. Een status die Hongkong op koers is na te bootsen, volgend op recente belastingwetgeving. De nieuwe vier-wekelijkse vlucht tussen Hongkong en Dublin zal beginnen op 2 juni 2018.