Return to Stories

Cathay Pacific lanceert #onedayoffline om rijkere reiservaringen te stimuleren

Cathay Pacific Airways lanceert deze week een nieuwe wereldwijde campagne, #onedayoffline. De campagne sluit verder aan op de internationale merkcampagne van de luchtvaartmaatschappij, Life Well Travelled, en toont de overtuiging dat prettig reizen essentieel is voor prettig leven. Deze overtuiging ligt ten grondslag aan alles wat Cathay Pacific doet en streeft ernaar om de totale reiservaring voor passagiers te verbeteren en hen te helpen meer echte, betekenisvolle en memorabele momenten te beleven tijdens hun reis.

Cathay Pacific gelooft dat mobiele technologieën en social media platformen handige hulpmiddelen zijn, maar ook verslavend kunnen werken. Wist u dat de gemiddelde volwassene 150 keer per dag op zijn of haar telefoon kijkt? Of dat 30% van alle iPhone gebruikers hun Twitter tijdlijn bekijkt nog voordat ze uit bed stappen? Deze virtuele gewoonten kunnen in de weg staan van hele speciale momenten in de echte wereld.

De luchtvaartmaatschappij streeft er continu naar om de algehele reiservaring te verbeteren en is ervan overtuigd dat prettig reizen een belangrijk deel uitmaakt van prettig leven. Cathay Pacific wil een social media initiatief in gang zetten om mensen te laten ontdekken wat Life Well Travelled voor medepassagiers betekend, om rijkere momenten te laten ervaren en om meer betekenisvolle herinneringen te creëren. Via #onedayoffline worden reizigers aangemoedigd om de wereld met een nieuw perspectief te ervaren door simpelweg hun online verbinding uit te schakelen tijdens hun volgende reis.

Alle reizigers wereldwijd worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit initiatief en een belofte te doen op www.onedayoffline.com over hoe zij invulling gaan geven aan een heerlijke dag offline tijdens hun volgende reis. Zij zullen deze belofte dan via verschillende social media platformen delen met de wereld en vrienden uitnodigen ook een belofte te doen.

Cathay Pacific General Manager Marketing, Loyalty Programmes & CRM Julian Lyden zegt: “Life Well Travelled is de fundamentele merkfilosofie van Cathay Pacific, die leidt naar de #onedayoffline campagne. Bij Cathay Pacific geloven we dat prettig reizen een belangrijk deel uitmaakt van prettig leven. Wanneer je prettig reist kan je reis meer voldoening brengen.

“We zijn ervan bewust dat veel reizigers erg afhankelijk zijn van hun mobiele apparaten met internetverbinding en dat de gewoonte om altijd online te zijn soms in de weg kan staan van onze reiservaringen. Door #onedayoffline te lanceren willen we mensen helpen en hen eraan herinneren om prettig te reizen, waardoor er een diepere, emotionele band tussen Cathay Pacific en onze wereldwijde reizigers ontstaat,” aldus de heer Lyden.

Bloggers met invloed, top YouTube en Instagram gebruikers en bekenden van over de hele wereld zullen meedoen met de #onedayoffline campagne. Hieronder vallen onder andere Devin Graham van de Verenigde Staten, met meer dan 3 miljoen volgers op zijn YouTube kanaal, en bekende artiesten zoals Hongkong DJ/acteur Sammy Leung. Zij zullen #onedayoffline steunen door hun apparaten uit te schakelen en echte momenten te erkennen tijdens hun volgende reis.

Voor meer informatie over de campagne: www.onedayoffline.com.