Return to Stories
Cathay Pacific Cargo biedt oplossing voor vaccindistributie

Cathay Pacific Cargo biedt oplossing voor vaccindistributie

COVID-19-vaccins worden dankzij kwalitatieve methoden snel en effectief wereldwijd geïmporteerd en getransporteerd

Cathay Pacific Cargo heeft, dankzij haar jarenlange ervaring met het transporteren van farmaceutische zendingen, een nieuwe oplossing ontwikkeld om de COVID-19-vaccins op een snelle en effectieve manier te distribueren over de hele wereld. 

Cathay Pacific Director Cargo, Tom Owen, vertelt: "Wij staan, met onze 20 toegewijde vrachttoestellen en de cargo in het ruim van passagierstoestellen die ons uitgebreide netwerk van vrachtvliegtuigen ondersteunen, klaar om te helpen bij een van de grootste humanitaire missies die de burgerluchtvaart ooit heeft gekend.”

Ultra Track
Cathay Pacific Cargo is bezig met de geleidelijke uitrol van Ultra Track als een belangrijk onderdeel van de vaccinoplossing. Het nieuwe, geavanceerde track-and-trace-systeem monitort alle relevante informatie, waaronder de temperatuur, GPS-locatie en luchtvochtigheid, met behulp van energiezuinige Bluetooth-lezers. Dit geeft vervoerders en expediteurs een, zo goed als, realtime zicht, en zorgt ervoor dat de vaccins binnen het bereik van de transporttemperatuur blijven.

Operations Control Center
Transporten die gebruik maken van Ultra Track worden gemonitord door het nieuw opgerichte Operations Control Centre. Het team is gevestigd in Hongkong en wordt bemand door toegewijde vrachtprofessionals, die 24 uur per dag, 7 dagen per week, het personeel van het platform en de vrachtterminal kunnen helpen. Zo kunnen zij proactief stappen ondernemen die ervoor zorgen dat de verschillende opslagvereisten van de vaccins worden gehandhaafd.

Owen legt uit: "Ultra Track stelt expediteurs in staat om de conditie van hun vaccinatiezending vrijwel direct te controleren. Dit wordt geleidelijk aan uitgerold in het eerste kwartaal van het jaar, en we bieden de dienst gratis aan voor alle COVID-19-vaccintransporten.”

CEIV Pharma-accreditatie
De gecombineerde aanpak komt naar aanleiding van een luchthavenbrede hercertificering van de CEIV Pharma-accreditatie van de IATA (het internationaal erkende kwaliteitsborgingssysteem voor farmaceutische zendingen) op de luchthaven van Hongkong. Cathay Pacific Cargo, de Cathay Pacific Cargo Terminal die wordt beheerd door Cathay Pacific Services Limited (CPSL), en de grondafhandelingsmaatschappij Hong Kong Airport Services (HAS) zijn allemaal opnieuw gecertificeerd en bieden een hoog niveau van kwaliteitsbewaking in iedere fase van de import- en transportreis.

Airport Authority Hong Kong General Manager Aviation Logistics, Alaina Shum, vertelt: "Hong Kong International Airport bepleit en ondersteunt de luchthavengemeenschap in haar CEIV Pharma-hercertificering, waardoor de luchthaven tegelijkertijd haar status als grootste en drukste vrachtluchthaven van der wereld versterkt”.

De Cathay Pacific Cargo Terminal wordt uitgebreid om meer temperatuurgecontroleerde capaciteit te bieden. Op dit moment is de terminal in staat om tijdelijk per dag 6,6 miljoen doses vaccin op te slaan en transporteren, maar in de toekomst is er ruimte voor meer vaccins. Owen, Cathay Pacific Director Cargo, licht toe: “We hebben de vrachtterminal uitgebreid, zodat hier meer dan 7 miljoen doses opgeslagen kunnen worden en binnenkort komt er meer koelcelopslag. De nieuwe opslag kan 1,6 miljoen extra doses opslaan.”

“Het vaccin is zo waardevol maar beperkt voorradig, daarom is het nu van cruciaal belang dat iedere fase van het transport goed verloopt. We hebben er alle vertrouwen in dat wij deze uitdaging aankunnen en staan klaar om die rol te vervullen.” 

Meer informatie over de vaccinafhandeling en -transport van Cathay Pacific Cargo is hier te lezen.

Over Cathay Pacific Cargo
Tijdens de COVID-19-pandemie heeft Cathay Pacific Cargo een volledige vloot van 14 Boeing 747-8F-vrachtschepen en zes 747-400ERF's (Extended Range Freighter) ingezet. Het heeft ook duizenden paren cargo-only-passagiersvluchten uitgevoerd, sommige met vracht in de passagierscabines, en honderden paren vluchten gecharterd van zijn all-cargo-dochteronderneming Air Hong Kong om extra luchtvrachtcapaciteit toe te voegen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.cathaypacificcargo.com

Over Cathay Pacific Cargo Terminal
De HK$5,9 miljard Cathay Pacific Cargo Terminal op Hong Kong International Airport (HKIA) is op 21 februari 2013 van start gegaan. De terminal is ontworpen voor een jaarlijkse luchtvracht doorvoercapaciteit van 2,6 miljoen ton en is een van de grootste en meest geavanceerde terminals ter wereld, met luchtvrachtafhandelingscapaciteit en faciliteiten die de positie van Hongkong als 's werelds belangrijkste internationale luchtvrachthub versterken.

Ga voor meer informatie naar www.cpsl.com.hk

 

Contacteer ons
Nina Usmany Lewis Global Communications
Nina Usmany Lewis Global Communications