Return to Stories
Cathay Pacific benoemt Ashish Kapur tot Area Manager Northern Europe

Cathay Pacific benoemt Ashish Kapur tot Area Manager Northern Europe

Kapur verantwoordelijk voor Hongkongse luchtvaartmaatschappij in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië

Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways heeft Ashish Kapur aangesteld als nieuwe Area Manager Northern Europe. Kapur, gestationeerd in Frankfurt, gaat per direct toezicht houden op de gehele Noord-Europese operatie van Cathay Pacific Airways en zal de teams in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Scandinavië begeleiden.

De nieuwe Area Manager krijgt de verantwoordelijkheid over Noord-Europa tijdens deze ongekende en turbulente tijd, voor zowel de regio als de wereldwijde luchtvaartindustrie, en richt zich de komende tijd op het herstel van de markt. "Ik heb vertrouwen in de toekomst van onze positie als vijf sterren-airline en de Hongkong-hub, en in het belang van Cathay Pacific om mensen en goederen tussen Europa en Azië-Pacific te verbinden. Ik kijk ernaar uit om de komende tijd samen met het team onze positie in Noord Europa te versterken", zegt Kapur.

Kapur, een doorgewinterde airline executive, brengt voor de functie van Area Manager Northern Europe een overvloed aan operationele en zakelijke airline-ervaring met zich mee. Hij startte in 2001 bij Cathay Pacific als Manager on Duty op Delhi Airport en in de daaropvolgende jaren bekleedde hij diverse functies zoals Airport Service Manager, Regional Manager Cargo voor India, Afrika, Pakistan, Bangladesh, Nepal en het Midden-Oosten en Country Manager voor de Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten en Oman. Ashish Kapur was sinds 2017 Country Manager voor Zuid-Afrika en de regio Indische Oceaan in Johannesburg.

"We heten Ashish van harte welkom in het Noord-Europa team en in de Benelux. Ashish brengt veel expertise met zich mee en we kijken ernaar uit om met hem samen te werken en de activiteiten in de Nederlandse en Belgische markten te ondersteunen”, aldus Marco van Naarden, Country Lead & Head of Sales Benelux.