Return to Stories
Winterpret in Japan

Winterpret in Japan

Cathay Pacific lanceert nieuwe seizoensroute naar Niigata en ook Tokushima is terug

Cathay Pacific Group geeft haar klanten nog meer redenen om deze winter naar Japan te vliegen dankzij twee extra seizoensroutes naar Niigata en Tokushima. Reizigers met skiplannen kunnen uitkijken naar de nieuwe lijndienst naar Niigata want de regio staat bekend om haar sneeuwrijke winters. De route zal worden uitgevoerd door Cathay Dragon met een Airbus A330 vanaf 30 oktober 2019 en dat tweemaal per week, op woensdag en zaterdag (onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring). Het wordt daarmee de eerste rechtstreekse lijndienst tussen Niigata en Hongkong. Verder zal ook de populaire route naar Tokushima op Shikoku Eiland, die vorige winter werd

gelanceerd, terugkeren vanaf 9 november (onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring). Ook deze vluchten zullen twee keer per week worden uitgevoerd door Cathay Dragon op woensdag en zaterdag. Het toestel dat voor deze lijndienst wordt gebruikt is een Airbus A320 met twee reisklassen.

Uitbreiding in Japan

Cathay Pacific Chief Customer en Commercial Officer Paul Loo zei: “We zijn verheugd dat we deze extra seizoensroutes naar Japan kunnen aanbieden deze winter. Zo geven we onze reizigers nog meer mogelijkheden om unieke nieuwe ervaringen te beleven in dit mooie en cultuurrijke land. Japan is een van de populairste bestemmingen die vanuit Hongkong worden aangevlogen. Onze routes naar Japan blijven het dan ook consistent goed doen. Dat we nieuwe routes openen naar bestemmingen die op dit moment nog geen rechtstreekse lijndiensten hebben, is een belangrijk aspect van onze groeistrategie. Bovendien boost het de status van Hongkong als toonaangevende internationale luchtvaarthub in Azië.”

De toevoeging van deze twee winterroutes is de kers op de taart van een boeiend uitbreidingsjaar in Japan voor de Cathay Pacific Group. Eerder dit jaar lanceerde Cathay Pacific al een nieuwe zomerroute naar Komatsu, zodat reizigers het rijke natuurlandschap en de culturele highlights van Ishikawa konden ontdekken. Deze lijndienst is beschikbaar tot 26 oktober 2019. 

Sneeuwwit Niigata

Niigata ligt aan de westkust van het Japanse hoofdeiland Honshu en staat bekend om zijn indrukwekkende sneeuwval. Tijdens de wintermaanden zijn de bergen in het binnenland bedolven onder de sneeuw, wat de regio de naam yukiguni, ofwel sneeuwland, opleverde. Reizigers die niet kunnen wachten op een nieuw skiavontuur vinden er een overvloed aan alpiene regio’s. Zeker Yuzawa, met maar liefst 12 skiresorts, is een echte aanrader. Sneeuwfestivals, zoals het “Tokamachi Yuki Matsui” in februari, zorgen dan weer voor een ander type sneeuwpret. Naast bergen heeft Niigata ook voor liefhebbers van de Japanse keuken heel wat te bieden. Zo is Niigata een van Japans belangrijkste producenten van rijst en staat de centrale regio Uonuma bekend voor zijn koshihikari rijstoogst. Verder zijn de verse nanban garnaal en de gegrilde rooskleurige zeebaars (blackthroat seaperch) lokale specialiteiten die je zeker niet mag overslaan.


Avontuurlijk Tokushima 

Met een indrukwekkende kustlijn en schilderachtige bergketens, is Shikoku een niet te missen bestemming voor liefhebbers van natuur en avontuur. Duik je liever de lokale cultuur in? Dan vind je in de regio tal van Boeddhistische tempels en Shinto heiligdommen. De culinaire troeven van het eiland zijn onder andere de Tokushima ramen noedels en de gegrilde Awa odori kip.

 
Vluchtinformatie 

Tickets zijn te koop op www.cathaypacific.com Het is ook mogelijk om tickets te boeken waarbij je van Hongkong naar Niigata of Tokushima vliegt en van een andere luchthaven in Japan weer terugvliegt naar Hongkong, of visa versa.

 

Vluchtdetails voor de nieuwe routes naar Niigata en Tokushima (alle tijden zijn lokaal):

Hong Kong (HKG)-Niigata (KIJ)

Vlucht Nr.

Van

Naar

Vertrek/Aankomst

Dagen

Data

KA308

HKG

KIJ

1030/1530

Woensdag, zaterdag

30 oktober 2019 tot 28 maart 2020

KA309

KIJ

HKG

1700/2130

Woensdag, zaterdag

 

Hong Kong (HKG)-Tokushima (TKS)*

Vlucht Nr.

Van

Naar

Vertrek/Aankomst

Dagen

Data

KA322

HKG

TKS

0925/1400

Woensdag, zaterdag

9 november 2019 tot 28 maart 2020

KA323

TKS

HKG

1615/1935

Woensdag, zaterdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* onder voorbehoud van wettelijke goedkeuring

 

Contacteer ons
Kawai Wong PR & Social Media Manager
Sylvie Pender McCann PR
Kawai Wong PR & Social Media Manager
Sylvie Pender McCann PR