Return to Stories
Sereniteit begint hier

Sereniteit begint hier

Cathay Pacific is 'moving beyond' met de heropening van de gerenoveerde Shanghai Pudong lounge op 18 juli

Cathay Pacific heropent op 18 juli de gerenoveerde Shanghai Pudong Cathay Pacific Lounge, hiermee introduceert de vliegtuigmaatschappij voor het eerst het award-winning lounge design in China.  

Cathay Pacific is ‘moving beyond’ voor zijn passagiers met een uitmuntende ervaring tijdens elk stadium van de reis. De nieuwe Shanghai Pudong Cathay Pacific Lounge is nog een reden voor reizigers om eerder aan te komen, uit te rusten en op te laden in een omgeving van comfort en welzijn voorafgaand aan de vlucht.

Gelegen naast Departure Gate D69 in Terminal 2 van Pudong Airport, ligt de nieuwe lounge van 970 vierkante meter met een warme en uitnodigende stijl zoals in alle nieuwe Cathay Pacific lounges wereldwijd. Deze stijl is ontwikkeld door Studioilse, de in Londen gevestigde studio die wordt geleid door Ilse Crawford.

Cathay Pacific Chief Costumer and Commercial Officer Paul Loo: “We zijn ontzettend verheugd om onze signature lounge design nu ook naar China te brengen. Reizigers die via Pudong Airport met Cathay Pacific vliegen zullen hiermee een nog fijnere ervaring krijgen. Shanghai is één van onze populairste bestemmingen voor zowel de zakelijke als de leisure reiziger en favoriet onder onze loyale klanten. Onze premium passagiers kunnen uitkijken naar een grote hoeveelheid aan vernieuwingen en verbeteringen, in het bijzonder de F&B opties waar zij van kunnen genieten.”

Een oase

Passagiers laten de drukte van een vliegveld achter zich zodra zij de receptie naderen, vanaf daar komen zij terecht in een oase van rust, ontworpen met de comfort van een modern appartement. Natuurlijke materialen zoals kersenhout en kalksteen zorgen voor elegante accenten, terwijl diverse leren en Alcantara gestoffeerde design meubelen gasten de mogelijkheid geven om te socializen in de open ruimtes of zich in alle rust af te sluiten in een privé setting.

The Terrace

Eén van de hoogtepunten van de lounge is The Terrace, een L-vormige veranda met een panoramisch uitzicht van het platform en de landingsbaan waar gasten van kunnen genieten terwijl ze aan één van de eettafels of bekende Solo Chairs met ingebouwde leeslamp en tafel, plaats nemen.

Het ontwerp van The Terrace is gelijk aan de Food Hall, daar genieten passagiers van een drankje, een warme of koude maaltijd, vers gebakken lekkernijen, kazen en vleeswaren die opgehaald kunnen worden bij de Servery counter. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan wijnen en dranken beschikbaar bij de selfservice bar, hier kunnen gasten hun favoriete mix zelf samenstellen.

The Noodle Bar

Onmisbaar in de Cathay Pacific lounges over de gehele wereld is de bekende Noodle Bar, ook in China maakt deze zijn debuut. Geïnspireerd op de geliefde theehuizen in Hongkong heeft de Noodle Bar zowel lange tafels als privé tafels in een moderne ruimte met prachtige hanglampen en plafond-ventilatoren van donker hout. Bezoekers krijgen hier een voorproefje van Hongkong met heerlijk vers bereide soep met wonton egg noodles, een Kantonese klassieker, of fleuren op vlak voor hun vlucht met dan dan noodles, een pittige specialiteit afkomstig uit de provincie Sichuan. Natuurlijk kunnen gasten ook genieten van Shanghai’s eigen verrukkelijke culinaire cultuur, bijvoorbeeld van versgemaakte met soep gevulde xiao long bao dumplings en dim sum gerechten die dagelijks geserveerd worden.

 

Belangrijkste feiten

Locatie

 • Naast Departure Gate D69, Airside,

Terminal 2, Shanghai Pudong International Airport

Formaat

 • 970 vierkante meter

Zit capaciteit

 • 305 plaatsen

Openingstijden

 • Dagelijks van 05:30- 21:00 uur

Toelating

 • First en Business Class passagiers
 • Marco Polo Club Silver en hoger leden
 • oneworld Emerald en Sapphire leden
 • Leden van alle niveaus met een geldige loungepas en/of hun vrienden en familie.

Lounge Zones

 • Receptie
 • Hoofd lounge
 • Food Hall
 • Noodle Bar
 • Kluisjes & Bagage ruimte
 • Toiletten
 • Terras