Return to Stories
Reisinspiratie voor je eerste trip na lockdown

Reisinspiratie voor je eerste trip na lockdown

De beste tips van influencers. Begin maar vast met plannen!

De grenzen gaan langzaam weer open, en ook Cathay Pacific vliegt weer vanuit steeds meer Europese steden naar Azië! Dat geeft weer hoop en inspiratie voor nieuwe droomreizen. Om je te voorzien van inspiratie voor je dagdromen, hebben we samen met Nederlandse en Belgische travel-influencers Checkout Sam, Chapter Fifty, Your Little Black Book en Hashtag by Lily tips opgesteld met een paar van hun beste reistips en de mooiste plekken om te bezoeken wanneer de grenzen weer opengaan.

Zo kun jij je reis alvast helemaal uitstippelen, en hoef je straks alleen nog maar op ‘boek tickets’ te drukken!

    Hongkong

    Deze prachtige havenstad is de plek waar het traditionele en moderne China samenkomen in een
    metropool, en een absolute must see. Checkout Sam ging je voor en zette de highlights voor je op
    een rijtje:

    • Lion Rock Head: Hier heb je het allermooiste uitzicht over de skyline van Hongkong, mooier nog dan Victoria Peak. Man Mo-tempel: Deze mysterieuze tempel transporteert je van de moderne, neon-verlichte hectiek naar een oase van rust en mystiek.
    • Lantau Island: Een ideaal daguitstapje met ongerepte stranden en idyllische visserdorpjes. Je kunt er zelfs de bijna uitgestorven roze dolfijn spotten.Hongkong is voor de gemiddelde Nederlander vrij druk en heftig. Als je hier even aan wilt ontsnappen, ga dan zeker naar Lantau Island.
    • Temple Street: Een vakantie is niet compleet zonder lokale versnaperingen. Voor de beste streetfood moet je bij Temple Street zijn.

    Bali

    Screensaver-waardige stranden, infinity pools, fijne inwoners en luieren in je hangmat. Your Little Black
    Book
    weet er alles van. Dit zijn de favoriete adresjes van Anne de Buck:

    • Nusa Lembongan: Lekker scooteren over de smalle paadjes door de heuvels van Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Iets drinken bij The Deck, luieren op een bedje bij Sandy Bay Beachclub en logeren bij boetiekhotel Tiger Lilly’s. De keuze is reuze!
    • Mahagiri Panoramic Resort: Mahagiri is echt zo’n plek waar je verliefd op wordt door de eenvoud en omdat het gerund wordt door een lokale familie, en natuurlijk de goede nasi en saté!
    • Locavore in Ubud: Met stip op één de beste fine dining op Bali. Gegarandeerd een verrassende en verrukkelijke ervaring!
    • La Brisa: Een Bali-vakantie is niet compleet zonder te niksen bij een beachclub, en La Brisa is alles wat je wilt en meer.

    Filipijnen

    Lily (van Hashtag by Lily) bezocht met Cathay Pacific de parelwitte stranden en prachtige natuur van
    de Filipijnen in Zuid-Oost Azië. De volgende plekjes mag je volgens haar zeker niet overslaan als je de
    kans krijgt:

    • Chocolate hills: Deze bijzondere kegelvormige heuvels worden in droge perioden bruin getint
      – vandaar de naam – en zijn zeer geschikt voor een lange hike.
    • Fire fly-kayaking: Boek een eco-vriendelijke toer bij Kayakasia Philippines om vuurfliegjes in het wild te spotten. Een absoluut hoogtepunt, aldus Lily.
    • Kandaya Resort: Luxepaardjes opgelet: dit resort heeft fantastische voorzieningen, meerdere privé stranden en allerlei toffe activiteiten zodat je je nooit hoeft te vervelen.
    • Panagsama beach: Hier kun je snorkelen tussen de sardines en schildpadden.

      Australië

      Dat Down Under de moeite waard is om een etmaal voor te reizen, weet Karin van Chapter Fifty. Zij
      vloog met Cathay Pacific naar Sydney, maar genoot eerst nog van een bijzondere tussenstop.

      • Layover in Hongkong: Omdat Australië niet bepaald om de hoek is, is het handig om een tussenstop in te lassen in Hongkong, om vervolgens (lekker slapend) de avondvlucht naar Sydney te nemen.
      • Sydney: Het is een aanrader om wat langer in deze stad te verblijven voor dat echte ‘Aussiegevoel’. Vanzelfsprekend mag je het Opera House, Museum of Contemporary Art met de vaste collectie Aboriginal-kunst en een wandeling over de Harbour Bridge niet overslaan.
      • Natuurpark Blue Mountains: Een uurtje rijden van Sydney bevindt zich dit mooie natuurgebied met diepe valleien, steile kliffen en ontelbare eucalyptusbomen, waar je kangoeroes kunt bekijken. Magisch.
      • Outback: Het begrip middle of nowhere krijgt hier echt betekenis. Zowel de rit als de bestemming Arbaka in de oranje bergketen Flinders Rangers zijn enorm indrukwekkend.