Return to Stories
Hongkongs eerste Airbus A350-1000 komt thuis

Hongkongs eerste Airbus A350-1000 komt thuis

Het vliegtuig is de katalysator voor Cathay Pacific om nieuwe bestemmingen te lanceren en een verbeterde reiservaring te bieden

Cathay Pacific verwelkomde vandaag het nieuwste lid aan haar vloot als de eerste van in totaal 20 Airbus A350-1000-vliegtuigen die zich voorbereiden op een vlucht van Toulouse, Frankrijk naar de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij, Hongkong. De nieuwe toevoegingen aan de vloot zullen met een mix van biobrandstof naar Hongkong vliegen.  

Als eerste met A350-1000 vanaf Schiphol

Per 1 december zal dit technologisch geavanceerde vliegtuig ook de dagelijkse vluchten vanaf Schiphol naar Hongkong bedienen, in plaats van de huidige Boeing 777-300ER. Hiermee is Cathay Pacific de eerste maatschappij die vanaf Schiphol met dit zuinigere en stillere toestel zal vliegen.

Naast Amsterdam zal de airline de komende winter het nieuwe toestel ook op de routes tussen Hongkong en Madrid, Tel Aviv, Manchester en Zürich inzetten.

Dit jaar zullen acht van deze vliegtuigen worden afgeleverd, de rest zal tegen 2021 aan de vloot worden toegevoegd. Na wat eerste regionale vluchten, beginnend met een eerste commerciële vlucht naar Taipei op 1 juli 2018, zal de A350-1000 op 15 september 2018 de nieuwste route van Cathay Pacific naar Washington DC lanceren. Deze nieuwe route zal met 8.183 mijl de langste route op het netwerk van de luchtvaartmaatschappij zijn.

Cathay Pacific Chief Customer and Commercial Officer Paul Loo: “We hebben nu al één van de jongste langeafstandsvloten in de lucht en met de komst van de A350-1000 wordt onze vloot alleen maar jonger.

“Het vliegtuig volgt de succesvolle introductie van de -900-variant, die ons in staat heeft gesteld ons langeafstandsnetwerk uit te breiden met een bijna ongekende snelheid, waardoor onze klanten vanuit Hongkong een breder scala aan non-stop reiskeuzes krijgen, terwijl ze tegelijkertijd Hongkongs positie versterken als de grootste internationale luchtvaarthub van Azië.

“De -1000 lijkt erg op de -900 qua operational excellence. Het heeft een ongelooflijk bereik, is opmerkelijk zuinig en stil, biedt klanten een ongeëvenaarde cabine-omgeving en is economisch zeer aantrekkelijk."

In slechts twee jaar heeft Cathay Pacific diverse non-stop routes geopend die worden aangeboden door de A350-vloot, waaronder Barcelona, Brussel, Christchurch, Kopenhagen, Londen Gatwick, Tel Aviv en de laatste toevoeging, Dublin. In november zal tevens een nieuwe A350-900-service naar Kaapstad worden gelanceerd.”

Aangedreven door de nieuwste technologie Rolls-Royce Trent XWB-97-motoren, heeft de A350-1000 een aanzienlijke vrachtcapaciteit, een belangrijk kenmerk voor Cathay Pacific, één van 's werelds grootste vrachtluchtvaartmaatschappijen.

Eric Schulz, Airbus Chief Commercial Officer, voegde toe: “We zijn er trots op de A350-1000 af te leveren aan onze aloude klant Cathay Pacific. Het vliegtuig biedt grote voordelen op het gebied van brandstof- en kostenefficiëntie en een ongeëvenaard comfort voor de passagiers. De combinatie van de wereldberoemde wide-body en Cathay Pacific's wereldberoemde in-flight service zal ervoor zorgen dat de luchtvaartmaatschappij haar positie nog verder kan versterken als één van 's werelds toonaangevende internationale luchtvaartmaatschappijen.”

Comfort en welzijn naar een nieuw niveau gebracht

Als de grootste variant in de A350-familie zal Cathay Pacifics A350-1000s in totaal 334 passagiers vervoeren in Business, Premium Economy en Economy Class cabines, 54 meer passagiers meer dan in de A350-900s van de luchtvaartmaatschappij.

Het comfort van de passagier was de belangrijkste focus van ons team toen zij de cabines voor dit nieuwe vliegtuig ontwierpen. Naast een gloednieuwe Economy Class-zitplaats met een grotere persoonlijke televisie met hogere definitie, een geavanceerd inflight-entertainmentsysteem en LED-sfeerverlichting zijn de cabines van het vliegtuig ook 50% stiller in waargenomen niveaus van externe ruis.

Bovendien zorgt een verbeterde Wi-Fi-verbinding ervoor dat passagiers tijdens hun reis verbonden kunnen blijven. 

Ondertussen levert een hogere cabinedruk meer zuurstof om de effectieve cabine-kruishoogte te verlagen tot 6000 ft op de A350-1000, waardoor vermoeidheid van passagiers wordt verminderd en hun welzijn verbetert.

Brandstof voor van een groenere toekomst

Cathay Pacific heeft vaak op de voorgrond gestaan bij vele initiatieven om de impact van de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. En net als bij de levering van haar 22 A350-900-vliegtuigen die al in gebruik zijn, zullen alle 20 A350-1000's vanuit Toulouse, de thuisbasis van Airbus, met een mix van alternatieve jetbrandstof naar Hongkong worden gevlogen.

Het bereiken van koolstofneutrale groei vanaf 2020 is een belangrijk doel voor Cathay Pacific en het gebruik van alternatieve brandstoffen is één van de pijlerinitiatieven. Vergeleken met traditionele vliegtuigbrandstof, kan duurzame biobrandstof de uitstoot van broeikasgassen gedurende de levenscyclus tot 80% verminderen.

Cathay Pacific is ook de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die investeert in biobrandstoftechnologie. In 2014 werd het een aandeleninvesteerder in het in de VS gevestigde Fulcrum BioEnergy Inc., dat zich richt op het veranderen van gemeentelijk afval in duurzame vliegtuigbrandstof.

In mei 2018 brak Fulcrum de grond op zijn eerste fabriek op commerciële schaal in Nevada. Wanneer de fabriek zijn operaties in 2020 begint, zal het meer dan 10 miljoen liter brandstof per jaar produceren. Cathay Pacific zal als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen vliegen op brandstof gemaakt in deze faciliteit.

 

#FlyCathayA35K #FlyCleaner #FlyBetter #FlyFurther