Return to Stories
Cathay Pacific vermindert passagierscapaciteit met 96% in april en mei

Cathay Pacific vermindert passagierscapaciteit met 96% in april en mei

De luchtvaartmaatschappij focust op het thuisbrengen van haar passagiers in Europa

Cathay Pacific en Cathay Dragon zullen de capaciteit van hun passagiersnetwerk in april en mei met 96% verminderen. Desondanks wil de airline reizigers zoveel mogelijk de kans blijven bieden om terug naar huis te keren.
Deze maatregelen treft de luchtvaartmaatschappij in het licht van de sterke daling van de vraag, als gevolg van de aanhoudende coronaviruspandemie. Ook de meerdere reisbeperkingen van de overheid die deel uitmaken van de wereldwijde gezondheidsreactieplan, dragen bij aan deze beslissing.

Cathay Pacific stelt reizigers gerust: alle tickets die vóór 17 maart 2020 zijn uitgegeven voor reizen tot 31 mei 2020 kunnen nu kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd. Voor passagiers die rechtstreeks bij de airlines geboekt hebben is de snelste manier om hun boeking te beheren, inclusief terugbetalingen, via de Boeking beheren sectie op de website.

De luchtvaartmaatschappij adviseert passagiers die via reisagenten of websites van derden geboekt hebben, om rechtstreeks met hen contact op te nemen om de boekingen te beheren. Cathay Pacific kan zelf geen boekingen via een reisbureau of een website van derden verwerken, inclusief terugbetalingen. Reisagenten zelf melden zich best aan bij www.cxagents.com, waar continue updates met de laatste richtlijnen, wijzigingen en verdere productinformatie gegeven wordt.

Zoals eerder aangekondigd, zullen Cathay Pacific en Cathay Dragon het vluchtschema in april en mei voor passagiers verminderen, hoewel de vrachtcapaciteit intact blijft.

Of ze zelfs dit sterk gereduceerd vliegschema kunnen aanhouden, hangt af van het feit of regeringen wereldwijd meer reisbeperkingen opleggen, wat de vraag van passagiers verder zal doen afnemen.
Cathay Pacific voert in de maanden april en mei drie vluchten per week uit naar 12 bestemmingen: Londen (Heathrow), Los Angeles, Vancouver, Tokyo (Narita), Taipei, New Delhi, Bangkok, Jakarta, Manilla, Ho Chi Minh City, Singapore en Sydney.

Cathay Dragon voert drie vluchten per week uit naar drie bestemmingen: Beijing, Shanghai (Pudong) en Kuala Lumpur.

Ronald Lam, Chief Customer and Commercial Officer van Cathay Pacific, zegt: ‘Als de internationale luchtvaartmaatschappij van Hongkong is het belangrijk dat we belangrijke passagiers- en vrachtverbindingen van en naar Hongkong blijven leveren. Daarom streven we naar een behoud van een minimaal aantal vluchten van en naar belangrijke bestemmingen in ons netwerk. Zo zorgen we ervoor dat deze vitale slagaders open blijven.’

‘Terwijl ons freighter-netwerk intact blijft, vergroten we ook onze vrachtcapaciteit door charterdiensten op te zetten en bepaalde geschorste passagiersdiensten uitsluitend voor luchtvracht te laten draaien om aan de vraag van vrachtklanten te voldoen.’

‘We moeten moeilijke maar beslissende maatregelen nemen, aangezien de omvang van de uitdaging waarmee de wereldwijde luchtvaartsector wordt geconfronteerd, ongekend is. We hebben geen andere keuze dan onze passagierscapaciteit aanzienlijk te verminderen, aangezien reisbeperkingen het voor onze klanten steeds moeilijker maken om te reizen en de vraag drastisch is gedaald.’
‘Cathay Pacific is een veerkrachtig bedrijf. We zullen nog veel meer uitdagingen het hoofd bieden en we blijven vol vertrouwen naar de toekomst kijken van het bedrijf op lange termijn, met Hongkong als HUB en ons vermogen om te groeien in Azië-Pacific.’

Ondertussen blijft Cathay Pacific tot eind maart twee keer per week vliegen op de luchthaven van Brussel. De airline heeft regelmatig contact met de passagiers en kijkt continue naar de beste manier om ze veilig weer thuis te krijgen. De passagiersvluchten naar Amsterdam waren vorige week al tijdelijk opgeschort naar aanleiding van de opgelegde toegangsbeperkingen van de Nederlandse overheid.

Cathay Pacific en Cathay Dragon zien af van kosten voor omboekingen, omleidingen en annuleringen.
Voor de laatste informatie worden reisagenten en passagiers verwezen naar deze website.