Return to Stories
Cathay Pacific slaat vleugels weer uit in Amsterdam

Cathay Pacific slaat vleugels weer uit in Amsterdam

Hongkongse luchtvaartmaatschappij verwelkomt passagiers weer op Schiphol vanaf 21 juni 2020

Met de geleidelijke versoepeling van de maatregelen rondom vliegen wereldwijd, kondigt internationale airline Cathay Pacific met vreugde haar geüpdatete vliegschema voor juni en juli aan. Hierbij vliegt vanaf 21 juni 2020 ook de passagiersdienst vanaf Amsterdam met twee vluchten (Airbus A350) per week. Vanaf 12 juli 2020 zal dit aantal vluchten omhoog gaan naar drie per week – onder voorbehoud van de omstandigheden en restricties van de overheid. 

Cathay Care
Om ervoor te zorgen dat reizigers met vertrouwen reizen heeft Cathay Pacific ‘Cathay Care’ in het leven geroepen. Dit is een serie maatregelen die getroffen worden op elk moment van de reis, van check-in tot kabine. Op die manier kan Cathay Pacific zorgdragen voor de veiligheid van haar passagiers. Zo zijn gezichtsmaskers verplicht gedurende alle vluchten van Cathay Pacific, en de temperatuur van alle passagiers wordt opgemeten voordat ze aan boord stappen. Het volledige overzicht van alle maatregelen die Cathay Pacific treft omtrent de veilig- en gezondheid van passagiers en personeel zijn hier te vinden.

Will Kerr-Muir, Country Manager Cathay Pacific Benelux: ‘We realiseren ons dat we nog steeds middenin een moeilijke tijd zitten, maar desondanks zijn we erg verheugd dat de kleuren van Cathay Pacific weer terug op de Amsterdamse luchthaven te zien zullen zijn. De gezondheid en het welzijn van onze passagiers is onze hoogste prioriteit en daarom zullen we het volgen van de richtlijnen introduceren als Cathay Care. Tegelijkertijd zetten we ons in om onze passagiers de warme en persoonlijke service te geven die ze van ons gewend zijn.’

Passagiers op de Cathay Pacific-vluchten vanuit Amsterdam kunnen genieten van het comfort van de Airbus A350, uitgerust met de nieuwste generatie Rolls Royce Trent XWB-motoren. Deze hebben een 25% lager brandstofverbruik dan andere gangbare vliegtuigmodellen en zijn een stuk stiller, waardoor passagiers in alle rust van hun reis kunnen genieten. Het vliegtuig is ook uitgerust met HEPA-filters die om de 3 minuten de gehele cabinelucht filteren en laten circuleren, waardoor 99,999% van de luchtverontreinigingen wordt verwijderd.

Uitbreiding van het netwerk
Over de hele wereld gaan de grenzen van landen weer langzaam open en versoepelen landen hun maatregelen voor (in)reizen. Dit betekent dat er weer over reizen nagedacht kan worden. Vanaf juli vliegt Cathay Pacific vanaf drie steden in Europa; Amsterdam, Frankfurt en London Heathrow. Passagiers kunnen dus weer reizen naar bestemmingen als Jakarta in Indonesie, Manilla in de Filipijnen, Bangkok in Thailand of zelfs Tokyo in Japan.

Nu de doorvoerbeperkingen voor Hongkong zijn versoepeld, is het nu voor reizigers mogelijk om over te stappen tussen Cathay Pacific en haar partnerluchtvaartmaatschappijen, met uitzondering van vluchten tussen Hongkong en het vasteland van China.

Bekijk het volledige overzicht van vluchten en Cathay Care-maatregelen hier

Gerust boeken
Om reizigers meer gemoedsrust te geven, geeft Cathay Pacific hen de vrijheid om tot een jaar na aankoop onbeperkt wijzigingen aan nieuwe tickets aan te brengen, zonder extra kosten. Tickets kunnen worden geboekt via de Cathay Pacific-website www.cathaypacific.com of via uw reisagent.