Return to Stories

Cathay Pacific launches service to Düsseldorf

Op 1 september 2015 voerde Cathay Pacific Airways haar eerste lijnvlucht uit van Hongkong naar Düsseldorf. CX379 vertrok kort na middernacht vanuit Hongkong en landde in Düsseldorf om 07.12 op dezelfde dag.

Vooraf aan het vertrek van vlucht CX376, de eerste Cathay Pacific vlucht van Düsseldorf naar Hongkong, werd er een gate ceremonie georganiseerd om deze bijzondere gelegenheid te vieren bij de boarding gate op luchthaven Düsseldorf. Passagiers werden getrakteerd op een bijzondere Chinese leeuwendans voorstelling, gevolgd door het doorknippen van een lint en het aansnijden van een taart door Cathay Pacific Country Manager Duitsland en Oost-Europa dhr. Tony Sham. Aanwezig bij de festiviteiten waren de burgemeester van Düsseldorf dhr. Thomas Geisel evenals Düsseldorf Airport Managing Director Dr. Ludger Dohm en Voorzitter dhr. Gerhard Schröder. CX376 vertrok op tijd om 13.20 vanaf luchthaven Düsseldorf met een taditioneel watersaluut en landde vanmorgen om 06.22 in Hongkong.

Düsseldorf is de tweede bestemming van Cathay Pacific in Duitsland, na Frankfurt, en markeert de nieuwste uitbreiding op haar netwerk in Europa. De luchtvaartmaatschappij opereert op deze route met een Boeing 777-300ER in een vier-klassen configuratie, met een vernieuwde First Class, bekroonde Business Class en de nieuwe Premium Economy en Economy Class stoelen voor lange-afstandsvluchten.