Return to Stories
Cathay Pacific lanceert Cathay Care-programma en deelt Care Kits uit aan passagiers

Cathay Pacific lanceert Cathay Care-programma en deelt Care Kits uit aan passagiers

Met deze maatregelen vliegen reizigers met een veilig gevoel

Dankzij de versoepelde coronamaatregelen mogen geliefden elkaar weer opzoeken. Toch zorgt vliegen, in de huidige omstandigheden, bij veel reizigers nog voor de nodige onzekerheid en spanning.

De veiligheid, gezondheid en welzijn van passagiers is het allerbelangrijkst voor Cathay Pacific. Daarom heeft de nationale airline van Hongkong Cathay Care in het leven geroepen, een programma met duidelijke maatregelen op elk moment van de reis – van check-in op het vliegveld tot in de cabine van het vliegtuig. Daarbij deelt de airline vanaf 10 augustus Care Kits uit, zodat reizigers met vertrouwen en een veilig gevoel naar hun bestemming vliegen.

Online inchecken en afstand houden
Cathay Pacific laat haar passagiers zoveel mogelijk contactloos inchecken, door van tevoren al online in te checken en op de luchthaven gebruik te maken van zelfbedieningsfaciliteiten. De check-in balies zijn voorzien van een veiligheidsscherm, handdesinfectiegel en personeel draagt een mondkapje.

Op de luchthaven dient iedere reiziger zijn ingevulde gezondheidsverklaring in en wordt de temperatuur opgemeten. Alle reizigers boven 13 jaar worden vriendelijk verzocht om 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen bij het inchecken, het afgeven van de bagage en de security check.

Boarden: vol vertrouwen het vliegtuig in
Voordat passagiers in het vliegtuig stappen wordt de hele cabine – van armleuning tot tv-scherm en airconditioning – grondig schoongemaakt en gedesinfecteerd volgens het WHO-protocol. Daarnaast zijn alle vliegtuigen (vanaf Amsterdam met een Airbus A350) van Cathay Pacific voorzien van HEPA-gefilterde lucht. Deze luchtcirculatietechnologie verwijdert 99.99 procent van de luchtverontreiniging en zorgt zo voor de beste luchtkwaliteit.

Reizigers zijn verplicht een mondkapje te dragen bij het boarden en dit op te houden tijdens de gehele vlucht. Vanaf 10 augustus 2020 krijgt iedere passagier aan boord één Cathay Care Kit. Dit pakketje bevat een informatiekaart, extra mondkapje en desinfecterende doekjes, zodat reizigers ook tijdens de vlucht een (beter) gevoel van veilig- en gezondheid ervaren.

Tijdens de vlucht
Eenmaal aan boord van het vliegtuig blijft het welzijn van passagiers topprioriteit. Zo draagt de bemanning tijdens de vlucht een mondmasker en handschoenen. Het dragen van een beschermende bril is niet verplicht, maar brillen zijn wel beschikbaar voor de cabin crew. Ook zijn alle toiletten voorzien van handdesinfectiegel.

Verder heeft Cathay Pacific een aangepaste maaltijdservice, om contact met de bemanning te beperken, en voorlopig haar pre-meal bar en ingeschonken dranken on hold gezet. Uiteraard kunnen reizigers tijdens de vlucht gewoon hun (warme) maaltijden en drinken krijgen, maar gaat dit nu net even iets anders dan zij gewend zijn van de vliegmaatschappij van Hongkong.

Internationale luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific vliegt sinds vorige maand twee keer per week van Amsterdam naar Hongkong en verder*.  Bekijk hier het volledige overzicht van alle Cathay Care-maatregelen. Bekijk hier de volledige Cathay Care informatievideo. Vlieg je vanaf Schiphol? Check voordat je gaat nog even deze site.