Return to Stories
Cathay Pacific keert terug naar Brussel met vrachtvlucht

Cathay Pacific keert terug naar Brussel met vrachtvlucht

Luchtvaartmaatschappij levert de eerste Fosun Pharma / BioNTech-vaccins vanuit Europa aan Hongkong en verder

Cathay Pacific Cargo keert tot juni terug naar Brussels Airport met vrachtvluchten tussen de Belgische hoofdstad en Hongkong. De vluchten worden ingezet om meer capaciteit toe te voegen aan de Pharma Corridor tussen Brussel en Hongkong en zo de banden met de Europese vaccinhub te versterken. De extra vrachtvluchten zijn gepland tot juni en het schema zal naar de marktvraag en de laatste ontwikkelingen aangepast worden.

De luchtvaartmaatschappij ziet een groeiende vraag naar luchtvrachtvluchten tussen België en Hongkong, als toonaangevend vracht- en logistiek knooppunt in Azië. Cathay Pacific Cargo is lid van de Pharma Aero-alliantie en exploiteert een Pharma Corridor tussen de CEIV Pharma-luchthavengemeenschappen op Brussel en Hong Kong International Airport.

Cathay Pacific Head of Cargo Europe Jansen Stafford zegt hierover: "Hoewel het voorlopig om een tijdelijke toevoeging aan ons vrachtnetwerk gaat, om in te spelen op de groeiende vraag in de markt, is het nieuws van vandaag een opsteker voor iedereen in onze Cargo-, Engineering- en Airport-teams die de afgelopen tijd extreem hard hebben gewerkt. We zijn erg blij om weer terug te zijn in Brussel en de marktvraag van België en daarbuiten weer te ondersteunen.

Geert Aerts, Director Cargo & Logistics bij Brussels Airport: “Het stijgende aantal geproduceerde coronavaccins, bevestig de positie van België als belangrijke locatie voor vaccinproducenten. We zijn trots op de bijdrage die we kunnen leveren aan de logistiek van Covid-19-vaccins naar andere delen van de wereld. Daarnaast kijken we ernaar uit om Cathay Pacific opnieuw te mogen verwelkomen, waardoor de twee CEIV Pharma-gecertificeerde centra opnieuw met elkaar worden verbonden.” 

Vaccine Solution erkend door UNICEF
Eerder deze maand vervoer Cathay Pacific Cargo de eerste batch van een miljoen Fosun Pharma / BioNTech-vaccins van Frankfurt naar Hongkong, waarbij de luchtvaartmaatschappij gebruik maakte van haar jarenlange expertise in farmaceutische zendingen. Met haar succesvolle vaccindistributie waarborgt Cathay Pacific het hoge kwaliteitsniveau dat is vereist om coronavaccins te vervoeren.

Het niveau van toewijding en de expertise van Cathay Pacific Cargo wordt inmiddels niet alleen erkend door klanten van Cathay Pacific Cargo, maar ook door UNICEF. De luchtvaartmaatschappij ondersteunt sinds kort ook deel aan het UNICEF Humanitarian Airfreight Initiative om het COVAX-programma te ondersteunen: de wereldwijde samenwerking gericht op eerlijke toegang tot coronavaccins voor alle landen.

Om meer te lezen over Cathay Pacific's eerste vaccinzendingen en hoe Cathay Pacific Cargo de vaccins levert, klik hier