Return to Stories
Alles in perfecte harmonie

Alles in perfecte harmonie

Cathay Pacific lanceert verbeterde First en Business Class

Cathay Pacific verwent passagiers met een verbeterde premium reiservaring. Een reeks nieuwe First en Business Class diensten, waarvan elk detail zorgvuldig aansluit bij het welzijn van de passagiers tijdens de vlucht. Ook genieten de reizigers van producten van wereldklasse en een verfrissend fine-dining menu. Al deze elementen komen samen in perfecte harmonie om een verfijnde, holistische ervaring te creëren.   

Comfortabele nachtrust 

Premium passagiers kunnen tijdens hun First Class ervaring inspirerende smaken ontdekken en genieten van kalmerende kussenmist en luxe beddengoed. 

Ook Business Class-reizigers genieten van een comfortabele slaapervaring met de toevoeging van duurzaam geproduceerde katoenen beddengoed, zacht en fris boven matras en nieuwe slippers. Hierdoor bereiken passagiers hun bestemming uitgerust en klaar voor wat ze te wachten staat. 

Luxe producten van Bamford 

Cathay Pacific’s nieuwe samenwerking met Bamford, één van ’s werelds toonaangevende biologische merken uit het Verenigd Koninkrijk, heeft een reeks aan luxe producten ontworpen zoals luxe beddengoed en amenity kits met producten om de huid te kalmeren, te beschermen en diep te hydrateren tijdens de vlucht. General Manager Customer Experience en Design van Cathay Pacific, Vivian Lo zei: “We kijken er enorm naar uit om de vele geweldige verbetering van onze First en Business Class cabines te onthullen en om Bamford, een befaamde leider in duurzame luxe, als de spil van onze premium vluchtervaring te hebben”. 

Move Beyond 

“Eerder dit jaar lanceerden wij onze nieuwe merk campagne ‘Move Beyond’ met het doel om de verwachtingen van onze passagiers tijdens iedere fase van hun reis te overtreffen. Met deze verbeteringen aan de producten en services van onze premium cabines maakt een belofte waar uit de campagne.  Al deze verbeteringen zijn gemaakt met onze reizigers in gedachten, door naar hun feedback te luisteren en hen uiteindelijk meer redenen te geven met ons te vliegen”, vertelt General Manager Customer Experience en Design van Cathay Pacific Vivian Lo. 

Alles in perfecte harmonie

Het toonbeeld van elegantie en comfort van Cathay Pacific First Class begint zodra de passagiers de cabine betreden met een nieuw service moment in de vorm van een gepersonaliseerd welkomstbericht, een warme handdoek en een glas verfrissende mousserende ‘Silver Needle’ jasmijnthee van één van onze andere partners, JING. 

In de First Class wordt er een dinerervaring me gloednieuwe recepten aangeboden. De nieuwe recepten variëren van lichtere opties voor de hoofdgerechten en het ontbijt tot gezonde alternatieven zoals superfood bowls en bijgerechten met weinig proteïne. Voor het ontbijt worden koude verse sappen van Bless aangeboden met ingrediënten die de stofwisseling stimuleren en ook thee van JING wordt aangeboden. Al deze culinaire hoogtepunten worden geserveerd op een nieuwe verzameling servies van befaamde merken van over de hele wereld, zoals porselein van Noritake, bestek van Robert Welch en wijnglazen van Riedel. 

Samen met ons vernieuwde lange afstand Business Class diner concept dat eerder dit jaar uitgerold was in samenwerking met Black Sheep restaurants en het terugkerende populaire Betsy Beer, kunnen passagiers uitkijken naar een complete zintuigelijke ervaring wanneer ze met Cathay Pacific vliegen. Onlangs onthulde Cathay Pacific ook een enorme uitbreiding van hun entertainmentfaciliteiten en al deze vernieuwingen weerspiegelen Cathay Pacific’s merkbelofte en haar positie als ’s werelds grootste servicemerk.